KnihOlympiáda

1. stupeň
pondělí 09.10.2023 |Mgr. Jiří Lípový |Všechny aktuality

KnihOlympiáda je soutěžní klání dětských týmů knihoven Moravskoslezského a Olomouckého kraje. Je to soutěž, která se koná již od roku 2014 a je inspirována Hrami bez hranic.

KnihOlympiáda je soutěžní klání dětských týmů knihoven Moravskoslezského a Olomouckého kraje. Je to soutěž, která se koná již od roku 2014 a je inspirována Hrami bez hranic. Soutěží se ve vybraných deseti disciplínách, z nichž některé jsou sportovní, jiné vědomostní, orientované na znalosti regionu, literární a čtenářské, některé kreativní a hravé. 

Letos se KnihOlympiáda konala v Novém Jičíně. A já, jakožto knihovnice v Městské knihovně Štramberk, jsem využila možnosti postavit více soutěžních družstev. Kromě týmu ze ZŠ Štramberk jsem oslovila i děti ze třídy 4. B., se kterými jsem až do konce loňského školního roku pracovala jako asistentka. 

Středa 29. září 2023 byl den jako malovaný a soutěžní klání jsme si tak užili naplno. Některé disciplíny se konaly na zahradě, některé přímo v knihovně. Děti si procvičily svůj důvtip, důležitou roli hrála spolupráce a týmový duch. Náš pokřik „Hýbeme se, čteme rádi a jsme dobří kamarádi!“ nás povzbuzoval ke skvělým výkonům. Nakonec družstvo ve složení Adriena Pavlíčková, Anna Sekničková, Hynek Jurečka, Martin Hanzelka a Patricie Kelnarová obsadilo 6. místo z devíti družstev. Patricie Kelnarová navíc získala 2. místo ze všech dětí v disciplíně Just Dance a do úplného vítězství jí chybělo jen pár bodů.

Hana Žárská