"Nezapomenutelné dopoledne 5. B s Mikulášem, čerty a anděly: Tradice a radost naší třídy"

1. stupeň
středa 06.12.2023 |PhDr. Ladislava Jaroňová |Všechny aktuality

Svatý Mikuláš je tradiční svátek spojený s radostí, dobročinností a setkáváním se s přáteli a rodinou. Celé dopoledne se neslo v duchu čertovských výzev, úkolů a očekávání. Nezapomenutelný zážitek nastal, když k nám zavítal sám Mikuláš, doprovázený čerty a anděly. Tato tradice nás spojila dohromady a zanechala nám krásné vzpomínky.

 

Svatý Mikuláš je tradiční svátek spojený s radostí, dobročinností a setkáváním se s přáteli a rodinou.
Celé dopoledne se neslo v duchu čertovských výzev, úkolů a očekávání. Nezapomenutelný zážitek nastal, když k nám zavítal sám Mikuláš, doprovázený čerty a anděly. Tato tradice nás spojila dohromady a zanechala nám krásné vzpomínky.

Dopoledne začalo napínavě, když se ozvalo klepání a krásný zpěv. Všichni jsme zvědavě hleděli ke dveřím, a kdo přišel? Svatý Mikuláš, připomínající, jak jsme se chovali během uplynulého roku. Jeho přísný hlas se střídal s vlídným tónem, kdy nám připomínal naše úspěchy a zdůrazňoval, že bychom měli být hodní, nejen v adventním čase. Kromě Mikuláše k nám přišli také jeho věrní společníci – čerti a andělé. S jejich roztomilými, ale trochu záhadnými kostýmy, předvedli několik vtipných lumpáren. Smíchem a radostným zmatkem naplnili třídu a připravili nám pár veselých okamžiků. Bylo zřejmé, že i čerti mají svou roztomilou stránku. Kromě čertů nás potěšili i andělé, kteří přinesli do třídy nebeskou atmosféru. S basou a kytarou zahráli několik krásných písniček, které nám rozehřály srdce. Jejich melodie nám připomněly, že vánoční období je časem radosti, lásky a sdílení. Vrcholem bylo rozdávání malých drobností. Vidět radost v očích každého žáka, bylo neocenitelné. Tento den s Mikulášem, čerty a anděly byl pro nás všechny nezapomenutelným zážitkem. Tradice a rituály nám přinášejí radost a spojují nás jako třídu. Doufáme, že tato krásná tradice bude pokračovat i v dalších letech, a že nám Mikuláš i jeho společníci přinesou opět mnoho radosti a smíchu do našich životů.

PhDr. Ladislava Jaroňová
Ema Bartošáková