Lyžák 2024

2. stupeň
pondělí 19.02.2024 |Mgr. Jiří Lípový |Všechny aktuality

Lyžařský a snowboardový výcvikový kurz proběhl v termínu od 12. 2. do 14. 2. 2024 ve SKI areálu Synot Kyčerka ve Velkých Karlovicích.

Stejně jako každý rok jsme byli ubytováni v Turistické chatě Kyčerka. Kurzu se zúčastnilo 43 dětí, pedagogický dozor vykonávali Daniel Hrubý (SNB), Ladislava Jaroňová (zdravotník), Gabriela Busková a Jana Marková (lyže). Vedoucím celého kurzu byl Mgr. Jiří Lípový.

První den po příjezdu v dopoledních hodinách jsme se ubytovali na chatě a poté byli žáci rozděleni do družstev. I přes počáteční nervozitu na svahu se každý den učili nové věci a ze dne na den jsme registrovali velké pokroky hlavně u těch, kteří nikdy nestáli na lyžích, popř. snowboardech.

Ve středu odpoledne jsme zvolili klidnější režim, protože, jak je známo, třetí den na kurzu bývá kritický. Vyšli jsme tedy na krátký výlet, abychom načerpali síly do posledních dvou dnů na svahu.

V průběhu celého lyžařského výcviku jsme pro žáky ve večerních hodinách organizovali přednášky a různé zábavné aktivity. V pátek po obědě následoval odjezd domů a všichni jsme byli rádi, že jsme to zvládli ve zdraví a s úsměvem na tváři.

Velký dík patří lidem, kteří se o nás na chatě starali a především vlekařům ze SKI areálu SYNOT Kyčerka, kteří i přes teplé počasí odváděli se svahem neuvěřitelnou práci a každé ráno byly sjezdovky skvěle připraveny. 

Těšíme se na příští rok, tentokrát již 3. února 2025.

Vedoucí kurzu Mgr. Jiří Lípový